motivasjon, hvordan få motivasjon som student

Hvordan få tilbake studiemotivasjonen

2022 er over, og nye semestre er i gang. Vi vet at det kan være vanskelig å holde motivasjonen oppe, og spesielt etter en lang ferie kan man slite i starten med å finne motivasjonen. Vi har derfor samlet noen enkle og konkrete tips for å hjelpe deg tilbake til å finne din indre motivasjon:

  1. Sett deg mål og planlegg: Det kan hjelpe å ha klare mål for hva du vil oppnå, slik at du har noe å jobbe mot. På veien dit legger du plan for hva som skal leses, slik at det ikke blir skipper-tak på slutten.
  2. Finn interessen din: Prøv å finne fag eller aktiviteter du er interessert i, slik at du får mer motivasjon til å lære. Å ha et sosialt miljø på lærestedene er også viktig for å finne glede i å møte opp.
  3. Del målene dine med andre: Fortell om målene dine til venner eller familie, slik at du får støtte og oppmuntring til å holde deg motivert.
  4. Belønn deg selv: Sett opp belønningssystemer for deg selv, slik at du får en liten bonus når du har nådd målene dine.
  5. Dårlige resultater er ikke krise: Vi alle har våre egne liv med alt som følger med, men likevel skal vi måles likt på eksamen. Det er derfor helt normalt at man ikke alltid leverer etter egne standarder. La deg ikke stoppe – man kan alltids ta eksamener om igjen.
  6. Ikke speil deg etter andre: På TikTok spesielt vil man finne «magiske» kurer slik at du kan få topp motivasjon og bedre resultater. Husk at få av de som publiserer slike videoer, sjeldent har faglig hold for det de publiserer, og at det er mange faktorer som spiller inn og er subjektivt. Finn ut av hva som funker for deg – ikke hva som fungerer for andre.
  7. Søk hjelp: Hvis du har problemer med å holde motivasjonen oppe over lengre tid, kan det være lurt å snakke med en lærer, rådgiver eller helsepersonell om det. De kan hjelpe deg med å finne ut hva som kan være årsaken til at du mangler motivasjon, og hjelpe deg med å komme på rett spor igjen.

Skrevet av

Studieweb.no

Denne artikkelen er skrevet av teamet bak Studieweb.no. Vi håper du får bruk for tipsene våre gjennom studietiden.