Hvilken studieretning burde man velge?

Samfunnet er stadig i endring, og mange av de tradisjonelle jobbene som fantes for tretti år siden, er i dag minoritetsyrker.

Ifølge NHO vil flere av jobbene vi har i dag, forsvinne i framtiden. Blant disse er taxisjåfør, lagerarbeid, sjåfører innen vogntog, butikkmedarbeider, kontormedarbeider, regnskapsfolk og håndverksyrker er bare noen av yrkene som nevnes. Så hva burde man velge?

Tradisjonelle kvinneyrker på topp
Ansatte i omsorgssektoren, barnehage og utdanningssektoren troner på toppen av yrker man burde velge når man skal tenke over sin egen framtid. Men hvis dette ikke er noe for deg, er det andre litt mindre kjente yrker som også har gode framtidsutsikter framover. Blant annen innen programmerings-sektoren og grafisk design vil være trygge valg med tanke på framtidsutsiktene våre.

Grafisk design – hvorfor velge dette 
Som grafiker jobber du både innenfor webdesign (sponset lenke), innholdsleverandør og programmering. Flere velger å jobbe innenfor firmaer, eller freelance for seg selv, og har hjemmet som egen arbeidsplass. Har du en interesse innenfor Photoshop, sikkerhet, nettbutikk, servere, koding og programmering, et øye for detaljer, bruken av sosiale medier, innholdsmarkedsføring,  publiseringsløsninger, hvordan kunder når deg gjennom Google – og finne ut av hvordan en nettside havner høyt i Google Søk – kan dette være studieretningen for deg.

Skrevet av

Studieweb.no

Denne artikkelen er skrevet av teamet bak Studieweb.no. Vi håper du får bruk for tipsene våre gjennom studietiden.