konsentrasjon, hvordan konsentrere seg bedre

Slik får du bedre konsentrasjon

Vi har alle hatt problemer med konsentrasjonen når vi skal pugge til eksamen, lekser eller annet. Det kan være svært slitsomt at alt man har glemt å gjøre, plutselig blir det eneste man tenker på når man egentlig skulle ha pugget pensum etter pensum.

Heldigvis finnes det tips og råd som hjelper deg til å få bedre konsentrasjon under lesingen. Her får du Studiewebs beste tips til hvordan du kan konsentrere deg bedre.

Sett til side unødvendige ting
Mange har opplevd at når man skal lese eller skrive, kommer tankene opp om hva man egentlig burde gjort i løpet av dagen, for eksempel vasket, ryddet, handlet eller besøkt en venn. Derfor er det viktig at du strukturerer dagen du vet du skal lese. Sett av noen timer til lesing, og gjennomfør tingene du vet du burde ha gjort enten før eller etter lesingen.

Tv og sosiale medier stjeler mye tid. Skru derfor av forstyrrende elementer under lesing. Et lurt triks er å sette mobilen på flymodus for å ikke bli distrahert av Snapchat eller lignende.

Kommer du derimot på ting du egentlig skulle ha gjort, kan du skrive disse ned på en lapp, og så gå tilbake til lesingen, og gjennomføre tingene når du tar pause eller når du er ferdig med lesingen.

Glem multitasking
Det å multitaske med mobilen, tv, serier eller flere oppgaver på en gang er et dødt prosjekt.  Hvis du har mange oppgaver du skal gjøre, er det viktig at du konsentrerer deg om den ene oppgaven, og heller gå videre til neste når du er ferdig.

Slapp av før lesingen
Ta deg en god spasertur, et godt måltid, hør på rolig musikk eller en serie før du starter lesingen. Man presterer som regel dårlig under press, det er derfor viktig å ha en god struktur på søvnmønsteret og livsstilen generelt i en eksamensperiode. Start også forberedelsene og jobbingen i god tid før innleveringsdato. Du tror kanskje at du jobber best under press, men resultater kommer alltid av godt gjennomført arbeid!

Lykke til!

Skrevet av

Studiweb.no

Denne artikkelen er skrevet av teamet bak Studieweb.no. Vi håper du får bruk for tipsene våre gjennom studietiden.