Derfor er studielån bra for deg som student

Derfor er studielån bra for deg som student
sponset innhold
Når man hører ordet lån i seg selv i en ung alder som student, er det nok del usikre tanker rundt det å begynne og ta opp lån før man i det hele tatt er ferdig med studiet. Det er nettopp derfor vi i Norge har en ordning fra staten – Lånekassen – som gir studenter en hvis sum hver måned for å sikre at alle har rett til utdanning, uavhengig av foreldres inntekt for å øke sosial mobilitet (mulighet for å gå opp fra den økonomiske klassen man er tilhører i). I USA derimot, er det normalt at mange foreldre allerede før man får barn, starter å spare for å ha mulighet til å sende barnet på universitet, noe som fører til at mange ikke tar høyere utdanning.

Som student skal man ikke sulte, eller sjonglere med 100% stilling og studier ved siden av utdanningen, nettopp fordi det gagner den norske stat med kompetente innbyggere i et samfunn som stadig er i endring.

Det er derfor studielånet har så mange goder med seg, for eksempel: rentefritt under studietiden. Rentene starter ikke før første månedsskifte etter endt studie. Renten på lånet er alltid lav, derfor slipper man usikkerheten med kredittlån og lignende som ofte har store renter i ettertid. I tillegg kan man få innvilget rentefritak ved sykdom eller arbeidsledighet over tre måneder.

Når studielånet skal tilbakebetales
Når man er ferdig som student, og er ute i arbeidslivet, er det viktig å tenke på at studielånet er et lån – ikke en inntekt. Derfor er det viktig å ha en plan for tilbakebetaling. Det lureste er å sette opp et budsjett der du skriver opp utgiftene du har, og hvor mye du kan tilbakebetale i måneden. Selv om renten er lav, kan et høyt ubetalt studielån gi deg problemer i framtiden ved for eksempel huskjøp.

Les mer om studielån, når man får utbetaling og hvordan søke her.

Skrevet av

Studieweb.no

Denne artikkelen er skrevet av teamet bak Studieweb.no. Vi håper du får bruk for tipsene våre gjennom studietiden.